Idag är jag lycklig!

Solen bryter snart igenom molnen och min vän Wille the dog ligger på trappan. Han mår gott av att ligga och kolla in de som går förbi vår trädgård. Lika bra mår jag när jag sitter framför datorn och skriver dessa rader. Vi är vänner som mår gott av varandras närhet trots att han ligger ute och jag sitter inne.

”Idag är jag lycklig” är fyra små ord som innehåller mycket och som i sitt pregnanta påstående kan verka provocerande. Om detta handlar dagens fundering.

Får man vara lycklig och om man är det, är det då tillåtet att säga det högt? Ja, självklart är det självklara svaret. Men! Tänk efter en stund till och det är inte längre lika enkelt. Den förhatliga Jantelagen finns fortfarande i vår närhet och det är faktiskt en av orsakerna till att jag mår så gott.

Du har det bra du! Du reser, ser nya och vackra platser, träffar ständigt nya och spännande människor, du får uppmärksamhet och en massa ”cred” för att folk tycker att du är duktig. Kom igen nu, varför är du deppig och känner dig ensam och övergiven? Ja, så säger folk i min omgivning stundtals till mig när livet inte är på topp. Och! De har rätt! Jag har det bra, jag reser mycket, ser nya och spännande platser, träffar spännande människor och får uppskattning för mitt arbete och för att jag är den jag är. Ändock är det så att jag ibland känner mig rätt ensam och lätt övergiven. Och. Det är faktiskt en av orsakerna till att jag idag är lycklig.

Wille the dog är en hund och inget ont om honom, men han har vissa intellektuella brister och det här med filosofiska samtal är inget för honom. Sen så vet han inget om hur det är att jobba på det sätt som jag gör. Han har ingen aning om hur det känns att sätta sig och köra iväg ner till Småland i fyra – fem  timmar, sedan föreläsa i fyra timmar för att sedan köra fyra – fem timmar hem igen. Han förstår inte att det finns en sanning att man kan vakna på ett hotell och först inte riktigt förstå var man är och varför man är där. Han vet ingenting om att sitta och vänta på att telefonen ska ringa, och att den stundtals inte alls ringer så ofta som du tycker att den ska göra. Men det finns folk som vet hur det är och det är faktiskt därför jag är lycklig idag.

Igår presenterade jag och ett par kamrater/ kollegor/ vänner ett nytt spännande koncept. Vi kallar det ”NioVi tillsammans”. Det är så spännande att jag tycker att du ska gå in på http://eskilstunakvalitet.just.nu  för att få veta mer. Men kort sagt är vi nio erfarna entreprenörer som tillsammans har en stor kompetens och enorm erfarenhet av konferenser, utbildningar och event. Så söker du en Moderator, en Underhållare eller en Föreläsare/ Inspiratör tycker jag att du ska ta kontakt med oss. Vi är faktiskt vad vi lovar. Kvalitet från Eskilstuna. Och det är en av orsakerna till att jag är lycklig idag.

Vi är ett litet nätverk som har börjat samarbeta. Vi har alla känt till varandra i många år men det har bara blivit att vi hälsat och i bästa fall ätit lunch tillsammans. Men betydligt oftare har vi suttit var och en på sitt håll och försökt vara kreativa. Vi har inte haft någon att dryfta de där andra sidorna av vårt arbete, för de man talar med ser hellre de positiva sidorna och tycker att man bara gnäller när man säger att allt inte är guld som glimmar. Nu har vi snudd på fått arbetskamrater och det absolut bästa är att vi tillsammans kan växa varandra.

Vårt nätverk av kunder och uppdragsgivare är stort och mångfacetterat. Nu har vi tagit varandra i hand och sagt att vi ska hjälpa varandra med marknadsföringen. Vi kommer inte att behöva någon talar/ artistförmedling som förmedlar uppdrag. Nu kan vi göra det själva.

Den här idén om att hitta ”lämpliga” personer att samarbeta med har jag haft i många år. Nu är den verklig. Det är därför jag idag bloggade om att ”Idag är jag lycklig”!

 

Etiketter:, ,

About willethedog

Retorik, Vin och Toscana + Wille the dog är hörnstenar i mitt liv. Tjugonio års verksamhet som frilansande retoriker har gett mig många tankar och upplevelser. Målet med min blogg är att ur en retorisk synvinkel påpeka händelser i samhället. Mer om mig www.erlandlundstrom.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: