Framgång föder framgång och framgång föder kreativitet

Det är så läckert, så fräckt, så enkelt och så roligt att det genomförs att jag har lust att ta flyget till Luleå. Vad jag menar? Världens happening är på gång i morgon eftermiddag. Den kommer att gå av stapeln på Storgatan och kommer att locka tusentals åskådare.

Och?????? Storgatan i Luleå ? Jo, det är här det läckra, fräcka och enkla kommer in. Tack för det Luleå Hockey. Det för hela stan så kära hockeylaget åker i morgon kväll till Skellefteå för att spela SM-final. Det är ett gigantiskt intresse för matchserien och när biljetterna släpptes till hemmamatcherna släpptes stod det slut innan någon hann säga tulipanaros. Det väckte den härliga kreativiteten hos Emma Aludden som dessutom råkar arbeta på Kommunikationsbyrån Yours. Hon gick ut med ett upprop på Facebook om sin idé sent torsdagskväll och redan tolv timmar var det i princip fixat, klappat och klart.

Storbildstv  på Storgatan. En rad företag ställer upp som sponsorer. Kanal 5 släpper till sändningsrättigheterna. Andra företag hjälper till med olika tjänster runt arrangemanget.  Det som är mest glädjande är att det är inte de stora drakarna utan det är mindre och medelstora företag som ser glädjen i att ge en upplevelse till stadens innevånare. Galären som är ett av företagen är ett utsökt exempel på hur man med klokhet och generositet kan utveckla sitt varumärke. Snyggt jobbat alla sponsorer. Och! Framförallt är det snyggt jobbat av Emma. Tack för din kreativitet.

Tänk dig själv att gå Storgatan upp och få uppleva stämningen, gemenskapen och glädjen att grabbarna gått så långt som till SM-final. Dessutom ska de möta Skellefteå AIK. Det är drömfinalernas drömfinal. Jag vågar inte ens tänka tanken på hur det kommer att se ut om laget tvingas till en femte och avgörande final. Den halvö som Luleå centrum ligger på kommer att sjunka på grund av allt folk som kommer för att uppleva matchen.

Men jag bor i Eskilstuna. Där är det inte lika kul. Jodå, det är en bra stad att bo i, men det här med idrottsliga framgångar är det tunnsått med.  Stadens stolthet handbollslaget GUIF har just förlorat sin sista match för säsongen. Tyvärr! För staden och stadens innevånare hade behövt den framgången. Det är något märkligt med framgång och speciellt med framgång i lagsporter. De betyder inte bara mycket för idrottsmännen och laget. Det betyder även mycket för andan i staden. Framgång föder framgång. När laget i vårt hjärta går bra mår staden bra. Framgång föder också kreativitet och ”jävlar annama”. Det föder en känsla av samhörighet och att allting är möjligt. Eskilstuna behöver just det. De senaste tio åren har det hänt mycket positiva saker i staden. Det enda som saknas just nu är faktiskt just detta. Staden behöver ett lag som tar SM-guld. Då jävlars kommer alla stora företag, alla små företag och alla ideella krafter att samsas för att göra miraklet en gång till.

När GUIF Handboll gör en Luleå Hockey och spelar SM-final är jag säker på att tusentals kommer att samlas på Strömsholmen för att på storbild se matchen. Jag kommer att vara en av dem!

Men!

För att detta inte bara bli ett bortglömt blogginlägg behövs det pengar. Kom igen nu företagare i staden. Stöd Eskilstunas utveckling genom att sponsra GUIF. Det är ett klokt sätt att tjäna pengar på. Ni får uppmärksamhet från era kunder (ni sponsrar ju ett framgångsrikt lag) och tacksamhet från oss som bor i stan. Låt oss boka Strömsholmen för firandet redan nu. Låt Lule-andan komma till Eskils

Etiketter:, , , ,

About willethedog

Retorik, Vin och Toscana + Wille the dog är hörnstenar i mitt liv. Tjugonio års verksamhet som frilansande retoriker har gett mig många tankar och upplevelser. Målet med min blogg är att ur en retorisk synvinkel påpeka händelser i samhället. Mer om mig www.erlandlundstrom.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: