Jag har kramat en levande tiger!

Tänk om, tänk rätt! Det ni gör är så fel att man suckar och duckar för alla de hot- och hatfulla mejl som digitalt passerar hustaket på väg mot Parken Zoo. Det som har hänt har hänt och det i sig är djupt olyckligt, men måste ni förstöra ännu mer för er själva?

Jag har kramat en levande tiger. Den kröp upp i famnen hos mig en dag i köket hemma hos den förre djurparkschefen Stefan Jonsson. Han gjorde Parken Zoo i Eskilstuna känd genom att ta hem djur som behövde extra omvårdnad. Som ni förstår var det en av de vita tigerungarna som han hade hemma. Kanske det var just den som låg i frysen som njöt av att bli klappad av mina händer.

Tänk om istället för att bara tänka på er själva. Om ni använder ordet Om framför era frågeställningar skulle ni snabbt inse att det ni hittills tänkt var fel. Jag tillhör inte de som tycker att det ni gjort i hanteringen av djuren är så fruktansvärt som andra. Det är klandervärt och det kommer ni säkert att förbättra. Sämre kan det ju inte bli.

Om ni istället tänker på hur mottagaren reagerar så måste ni förstå att Tommy Hamberg och Torbjörn Berglund bör inse att de bör avgå. De besudlar varumärket om de stannar kvar. Det är dom som har ansvaret och varför göra pinan ännu längre? Om dom stannar kvar kommer den här episoden att innebära stora förluster när nästa sommar utvärderas.

Gör om, gör rätt! Ni har goda möjligheter att vända opinionen genom att ta be Stefan Jonsson komma tillbaka. Med bilder av djur i köket hemma hos honom. Med bilder av den nye VD:n som kramar en tiger och med en ordförande som ger nappflaskan till ett litet rådjurskid kan ni vända mediebilden till något positivt.

Gör det med nya ansikten och det blir rätt!

Etiketter:

About willethedog

Retorik, Vin och Toscana + Wille the dog är hörnstenar i mitt liv. Tjugonio års verksamhet som frilansande retoriker har gett mig många tankar och upplevelser. Målet med min blogg är att ur en retorisk synvinkel påpeka händelser i samhället. Mer om mig www.erlandlundstrom.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: