Du är en droppe i livets älv

”En droppe droppad i livets älv
har ingen kraft till att flyta själv
Det ställs ett krav på varenda droppe:
Hjälp till att hålla de andra oppe!”

Idag är jag i Tällberg och ska tala om Communicare och Confligo. Eller enkelt uttryckt hur vi ska kommunicera med varandra så att den du talar med vill lyssna på vad du har att säga. Och egentligen är det ju fånigt att jag ska hålla på i två dagar med att tala om något så självklart. Det räcker ju med att läsa dikten och sedan skicka en faktura.

Solen skiner, morgondimman ligger lätt över Siljans vatten. Det är en dag när man vill ”prisa gudarna, skatteåterbäring är här”. Precis så känns det efter att genomlevt en usel sommar och en halvtaskig höst. Jag känner livets storhet, min litenhet och naturens universum i en och samma sekund.

Den lilla droppen från Luleå ska idag blandas med andra droppar från Gävleborg. Vi ska ha en kurs som har namnet ”Om konsten att vara ledare och njuta av det”. Det är en mycket intressant kurs som stimulerar till samtal och reflektion kring det här med att vara människa.

De intryck och tankar som de här dagarna kommer att ge mig gör att jag blir en bättre människa flera dagar framåt. Och det är väl det som blir dagens konklusion. Vi bör alla regelbundet ifrågasätta vårt sätt att leva och våga prova nya tankar och insikter. Men! Det är väl som så mycket annat. Vi hittar på en ursäkt för att slippa utsätta för något nytt även om vi innerst inne vet att det är nyttigt för oss.

För som Karin Boye säger ”visst gör det ont när knoppar brister” Men vänner, det är det värt!

About willethedog

Retorik, Vin och Toscana + Wille the dog är hörnstenar i mitt liv. Tjugonio års verksamhet som frilansande retoriker har gett mig många tankar och upplevelser. Målet med min blogg är att ur en retorisk synvinkel påpeka händelser i samhället. Mer om mig www.erlandlundstrom.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: