Var inte så jävla perfekt hela tiden är inte lika poetiskt som Leonard Cohens ord. Men budskapet är detsamma!

Ring the bells that still can ring

Forget your perfect offering

There is a crack in everything

That’s how the light gets in.

 

Vädret kunde vara mycket bättre. – 6 och gråa moln är inget som lockar till promenad. Men är man hundägare så är man. Och! Så vackert det är ute, så skönt väder och vilken stillhet det fanns i skogen. Den mötte mig med en gråskala som jag inte trodde kunde vara sann. Dock! Det kunde vara bättre.

Livet skulle också kunna vara mycket bättre. Vi strävar – helt naturligt – efter att ha det så bra som möjligt. Och som vi vet så ger prylar lycka. I går kväll var jag lycklig! Ja, kanske ändå inte. Ensam hemma med en taskig hamburgare och dålig pommes frites framför TV:n låter som att det kunde vara mycket bättre. Men det var det. Tack vare dongen!

Du vet kanske inte ens vad en dong är så nu undrar du säkert hur den kunde göra mig glad, tillfreds och behagligt filosofiskt eftertänksam. Jo, en dong är naturligtvis det nya ”måstet”. Har du ingen så tycker jag att du ska skaffa dig en. På allvar kan en dong förbättra din hälsa. En dong kan visa det du vill ha sagt och att du är en hipp typ som vet vad som krävs att vara inne. Du är med andra ord en jävligt perfekt person som vet vad som krävs för att vara just det.

Och det är väl det som gör att så många mår så dåligt. Alla krav du ställer på dig själv. Alla förväntningar du inbillar dig att andra har på dig. Alla måsten som bara måste göras. MEN! Du behöver inte leva efter de normer ”Solsidans vänner” har satt upp. Du behöver inte de senaste teknologiska prylarna. Om du är man behöver du inte ha trendskägget som alla läckra 08-pojkar springer omkring med. Du duger faktiskt som du är. Eller kanske ändå inte!

Med det menar jag att du måste bottna i dig själv. Du måste inse att du kan förändras och förbättras.  Slappna av och bejaka ditt eget jag. Se dig själv i spegeln och var nöjd. Alla är vi vackra! Jo, då till och med jag kan vara vacker. Vi är vackra när vi inser vad Leonard Cohen sjunger till oss;

Ring the bells that still can ring

Forget your perfect offering

There is a crack in everything,

a crack in everything

That’s how the light gets in.

That’s how the light gets in.

That’s how the light gets in.

Det kom jag att tänka på tack vare min nya dong! ??????! Det är en liten dosa som du kopplar till din TV. På så sätt kan du trådlöst föra över det du gör och ser på din mobiltelefon till TV-rutan. Eftersom jag satt ensam så köpte jag en liten leksak i stället för lördagsgodis. För att kolla upp hur den fungerade hamnade jag på Youtube. Det blev huspoeten Leonard som jag lyssnade till.

Han fick mig att inse just detta som skrivit om idag. Var dig själv och var stolt över att du är det.

Ps. Ett annat fantastiskt band jag lyssnade till var Rekyl och deras ”Det finns ingen förlorad generation, vi hämtar bara andan för att orka kämpa mer”. Mer om den låten en annan gång. Ds.

 

 

 

Etiketter:,

About willethedog

Retorik, Vin och Toscana + Wille the dog är hörnstenar i mitt liv. Tjugonio års verksamhet som frilansande retoriker har gett mig många tankar och upplevelser. Målet med min blogg är att ur en retorisk synvinkel påpeka händelser i samhället. Mer om mig www.erlandlundstrom.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: