Det är inte alltid så lätt

att leva, att orka jobba och att orka bry sig, Men om du inte bryr dig om, inte jobbar för att nå ett mål. Vad är då ditt liv?

I dag skiner solen i Eskilstuna, det är en vacker vårdag som med från en kall morgon lovar en ljuvlig dag med värme framåt eftermiddagen. Livet är gott för alla de som tar sig ut och får njuta av det vackra vädret.

”Staccare la spina” är ett vackert italienskt uttryck som lite slarvigt översatt betyder dra ur kontakten. Det är också en benämning på staden Montecatini Terme. Det är en brunnsort mellan Pisa och Florens som jag mer än gärna återvänder till. Jag har säkert varit där mer än femtio gånger. Varför? Jo, regelbundet behöver jag ”dra ur kontakten” och bara vara. Det kan jag där och det ger mig kraft.

Tidigare idag läste jag om ”Klimpen” Häggroth (den legendariske hockeymålvakten från 1962). Han har även han ett Shangri La som han gärna återvänder till. Som gammal Kirunabo ger han sig gärna ut i de svenska fjällen. Han säger ”Att vara i fjällvärlden. Det är livskvalitet. Tiden är totalt ointresserat”.

Han är liksom jag en äldre man som fått sig några törnar i livet. Vi har insett just detta att vi alla behöver en punkt, en plats att dra ur kontakten och slappna av. Därför blir jag lite rädd när jag ser hur det mångfacetterade samhälle vi lever i idag påverkar oss så starkt. Allt fler arbetar ständigt eller är åtminstone ständigt uppdaterade så att de när som helst och var som helst kan jobba. Naturligtvis är jag likadan. Tack vare Dropbox och min Padda gör det inget var jag befinner mig när jag befinner mig där jag befinner mig. Jobbet kan utföras i alla fall.

Det finns så många uttalade och outtalade krav på oss idag. Förutom att vi ska vara ständigt uppdaterade, så ska vi vara topptrimmat friskvårdade och Sommelierdiplomet ska naturligtvis hänga intill Kockkursdiplomet som påvisar din skicklighet med Marulk och Oxkind. Till det bör tilläggas att ett par av dina fastigheter bör renoveras av just dig innan du seglar över till Gotland och hänger dig åt politiskt arbete på Almedalsveckan. Men du får för den skull inte glömma vikten av kulturarrangemanget i Rättvik innan du tar hand om dina barn, din gamla mor och hennes kusin Elsa 95.

Om du dessutom lägger till de outtalade kraven blir det riktigt jobbigt! Och det värsta är ju att du lägger/ ställer de kraven på dig själv. Även om du hävdar att det är andra som gör det så inser du egentligen att det där du som ställer till det för dig själv. Frågan som uppkommer är. Hur dum får man vara?

Näh kamrater! Lägg av, lägg ned, koppla ur och koppla av. Gör det ofta och regelbundet. Träna dig på att tänka positivt. Lär dig av reklamen ”för att jag är värd det”!

Eller ännu hellre av Rekyls

”Vi hämtar bara andan för att orka kämpa mer”!

 

 

Etiketter:, , , , ,

About willethedog

Retorik, Vin och Toscana + Wille the dog är hörnstenar i mitt liv. Tjugonio års verksamhet som frilansande retoriker har gett mig många tankar och upplevelser. Målet med min blogg är att ur en retorisk synvinkel påpeka händelser i samhället. Mer om mig www.erlandlundstrom.se.

One response to “Det är inte alltid så lätt”

  1. #112 says :

    Tänkvärt och bra 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: