Eskilstuna Kvalitet – inget begrepp värt att skydda

Ja, så stod det i Eskilstunakuriren den 5 april 2008. Och det låter ju inte så kul, men i sanningens namn låter det värre än vad det är. Om detta begrepp handlar dagens fundering.

Vad tidningen tog upp handlade om ”klatschiga slogans” betydelse för städernas marknadsförning.  De frågade hur folk runt om i landet uppfattade den slogan som Pia Larsson på turistbyrån i Torsby sade  ”Det låter som svensk kvalitet, något bra”!

Och det är precis det Eskilstunakvaliteten som jag vill resonera kring. Något som är bra!  I höstas träffades nio personer som arbetar med något som är lite speciellt, lite udda och framför allt spännande. Vi jobbar med att stå på scener för att ge företag och organisationers konferenser – event – möten det där lilla extra. Vår värdegrund grundar sig på att vi vill ge Inspiration – Kunskap – Underhållning. Vi presenterar oss som den lilla konsultgruppen med den stora kompetensen. Och eftersom flera av oss har verkat inom mötes/ konferens och nöjesindustrin i över fyrtio år så vet vi att vi kan hålla vad vi lovar.

Jag är stolt över att komma från Luleå. Den är staden i mitt hjärta och det är upplevelserna i ungdomen som har format mig och mitt liv. Allt är faktiskt möjligt om du vill och är beredd att jobba för att nå ditt mål. Lika stolt är jag över att få vara med i den här gruppen. För som Noomi Frid sa en gång ”jag lever min dröm”. Vi lever våra drömmar, vi har skapat och skapar vår egen framtid. Ingen av oss har anställningar som ger trygghet, ingen månadslön som betalas ut i slutet av varje månad, men vi har förverkligat oss själva. Vi har skapat och får leva i vår dröm. Det är fantastiskt.

Staden Eskilstuna har i många, många år varit svårt ”Jantelags-drabbat”. Dålig självkänsla och dålig tilltro till att något bra skulle kunna komma från stan var grunden för kampanjen med Eskilstunakvalitet. Det fick jag veta när vi flyttade hit 1980 och jag upptäckte snabbt att det stämde. Mycket väl! Tyvärr finns det många exempel på hur artister och entreprenörer som lämnat stan för att sedan slå igenom på den nya orten. Ett paradexempel på detta är rockbandet Kent och tidigare Modellteatern som utgjorde grunden till det som sedan fick namnet Orionteatern i Stockholm.

MEN! Vi i gruppen Eskilstunakvalitet stannade och stannar kvar. De flesta jobben/ uppdragen vi får är naturligtvis runt om i landet. Orsaken till att vi bor kvar är naturligtvis mångfacetterad. En orsak är trivsel . En annan är att det är så lätt att komma hem. Staden ligger så bra till. Tåg (när de håller tiden), bil (utanför stadens centrum) och närhet till flyg gör att det är lätt att utföra vårt arbete.

När en person har en grundtrygghet i sitt boende, när samhället runt om en fungerar, när man har familj och vänner runt om sig. Då har man livskvalitet. Vi i vår grupp har dessutom kollegor som förstår vad det innebär att arbeta de mest underliga tider, på de mest underliga platser. Vi kan ge varandra feedback och handledning när det uppstår problem. Det gör att vi lyckas och kommer fortsätta att lyckas. Vi kommer att fortsätta att resa runt i landet och leverera kvalitet från Eskilstuna.

Eskilstunakuriren må ha haft rätt 2008, men nu är Eskilstunakvalitet ett begrepp att vara stolt över!

Vill du veta mer om oss? Gå in på http://www.eskilstunakvalitet.just.nu

Etiketter:

About willethedog

Retorik, Vin och Toscana + Wille the dog är hörnstenar i mitt liv. Tjugonio års verksamhet som frilansande retoriker har gett mig många tankar och upplevelser. Målet med min blogg är att ur en retorisk synvinkel påpeka händelser i samhället. Mer om mig www.erlandlundstrom.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: